Anlita proffs på rekrytering

Om du driver ett företag kommer du förr eller senare behöva anställa en person som är ansvarig för det ekonomiska på företaget. Men det kan vara svårt att hitta rätt matchning. För att underlätta rekryteringsprocessen kan du ta in ett proffs som hjälper dig med detta. Här får du läsa mer om fördelarna med detta.

En av de stora fördelarna att ta hjälp av någon som är expert på rekrytering inom ekonomi är att du får tid över till annat. Du slipper lägga ner energi på att läsa ansökningar och hålla intervjuer. Istället kan du fokusera på själva kärnuppgifterna för ditt företag. När experten tror att den hittat rätt matchning kan du vara med på slutintervjuerna.

Lämna en kravlista

Även om en rekryterare sköter själva ansökningarna är det fortfarande du som vet vad för person du söker till företaget. Rekryteraren måste även ha något att gå på när de ska lägga ut jobbannonsen. Därför bör du först fundera på vilka krav och kunskaper den anställde ska ha. Några punkter som du kan fundera över är:

  • Ska personen ha någon viss utbildning?
  • Ska personen vara van att arbeta i ett visst system?
  • Ska personen behöva kunna tala flera språk?

De flesta vill att personen ska ha genomgått en grundläggande ekonomiutbildning. Du bör även fundera om personen ska vara vidareutbildad i något inom ekonomi för att passa ert företag. Det beror även på vilka arbetsuppgifter den anställde ska ha i ditt företag.

Att lära upp den anställde?

Om ert företag arbetar i vissa system måste du ta ställning till om personen ska kunna dessa eller om du ska lära upp denne på plats. Är det ett välkänt system kan det efterfrågas i annonsen. Har ni ett system som endast är byggt för er bör ni ha någon som lär upp den nyanställde. Ofta måste du även välja ut vad du ska prioritera. Det är svårt att hitta den perfekta kandidaten som är helt fullärd från början. Berätta för rekryteraren vad som är allra viktigast så denne har så mycket information som möjligt att gå på inför gallringen. Det kommer göra att rekryteringsprocessen blir enklare från alla håll.

Kom ihåg att du har sista ordet

Även om du överlåter denna process till någon utomstående är det fortfarande du som ska ha sista ordet över anställningen. Om det till slut står mellan två slutkandidater är det bra om du träffar dem för att få en bild av vilka de är. Ofta får du en känsla för vem som skulle passa in på företaget och vem du vill arbeta med. Du väljer själv om du vill hålla i dessa intervjuer själv eller om rekryteraren ska vara med. Sedan kan du i samförstånd med rekryteraren diskutera vem som är mest lämpad. När det kommer till en position inom ekonomi är det viktigt att vara noggrann. Det är ett stort ansvar som utkrävs och det är viktigt att personen är kunnig inom sitt område. Annars kan ditt företag få problem längre fram i tiden.