Reinfeldt – nu och då

2006-2014 satt Fredrik Reinfeldt som statsminister och har även varit partiledare för moderaterna under 12 års tid. Vad hände egentligen efter att han avgick som statsminister? 

År 1965 blev Bruno Reinfeldt pappa. I en förort i Stockholm födde hans fru en pojke med stora drömmar och ännu större visioner. Redan från tidig ålder i grundskolan började han med att vara elevrådsordförande och i tonåren gick han med i MUF – Moderata Ungdomsförbundet. Hans resa som politiker började alltså innan 20 års ålder.

Fredrik är utbildad ekonom då han har en ekonomie magisterexamen. Under sin studieperiod fortsatte det stora intresset för politik och han blev i Täbys Moderatas Ungdomsförbund invald i Riksdagen. Vem visste att hans politiska resa bara hade börjat?

År 2006 kom dagen då Fredrik blev vald som statsminister. Tillsammans med de andra borgerliga partier stod alliansen stark. 2006 var även året då De Nya Moderaterna presenterades och Fredrik brann för frågorna kring arbetsmarknad och välfärden. 

Efter två val, det vill säga år 2014, blev inte längre Fredrik vald som statsminister och avgick. Samma kväll som valresultaten presenterades, presenterade även han att han inte längre skulle vara Sveriges statsminister och han berättade även att han skulle kliva av helt som politiker.

Fredriks tid efter politiken 

Självklart har Reinfeldts karriär inte tagit slut sedan han trädde ner som statsminister. Efter detta har han arbetat vidare som rådgivare hos en bank och även blivit utsedd till ordförande hos samarbetsorganet Extractive Industries Transparency Initiative som verkar internationellt. 

Efter detta har han hunnit publicera en självbiografi som går in mer på hur hans liv som politiker har sett ut genom åren. Boken heter “Halvvägs” om du är intresserad av att veta mera om Fredrik Reinfeldt. Hans författarkarriär stannade inte där. Efter boken “Halvvägs” har han även skrivit boken “Nya livet: om att leva till 100, arbeta till 75, börja om vid 50 och komma igång vid 25” som talar mer om att vi är unga längre idag och bör arbeta längre.