Tips för lyckad konferens

En bra konferens leder till ökad motivation och energi och bidrar på sikt därför till förbättrad lönsamhet för företag. Att välja rätt konferenslokaler och skapa en intressant och inspirerande agenda är viktiga pusselbitar för att lyckas.

Att anordna en lyckad konferens är viktigt av flera olika anledningar. Bland annat är det ett bra sätt för ledningen att nå ut med information och att sprida motivation till de anställda. Den största fördelen är dock att samarbetet mellan medarbetarna förbättras. Aktiviteter som stärker sammanhållningen på arbetsplatsen gör nämligen att medarbetarna trivs bättre och därmed stannar kvar längre. Att boka en lyckad konferens kräver en hel del förberedelser och erfarenhet. När du väljer att boka konferens med konferenspoolen kan du vara säker på att hitta en plats som passar just ditt företag.

åhörare på stolarAgenda och aktiviteter

Innan konferensen är det viktigt att göra en tydlig agenda för konferensdagarna. För att deltagarna ska tycka att konferensen är givande är det en bra idé att variera utbudet. Varför inte boka en inspirerande föreläsare som lockar till skratt och skapar energi? Flera av de bästa talarna föreläser om viktiga ämnen som till exempel att hitta motivationen på jobbet eller om personlig utveckling och livsglädje.

Om konferensdagarna innebär långa dagar i möteslokaler är det viktigt att lägga in regelbundna pauser i schemat. Även fikaraster och en längre lunchpaus brukar vara mycket uppskattat. Glöm inte heller att skicka ut information i god tid innan konferensen med tider och annan praktisk information om till exempel vilken typ av kläder som ska packas med.

Lokaler för konferensen

Vid en konferens med övernattning krävs det både tillgång till mötesrum och hotellrum. Tänk på att säkerställa att stolar och bord är ergonomiska så att deltagarna inte får problem med ryggen eller andra besvär. Även restaurang och eventuell festlokal behöver finnas tillgänglig. För att få alla dessa krav uppfyllda är en fristående konferensanläggning ett bra val. Vid dessa anläggningar brukar det finnas både boende, mötesrum och bra möjlighet för mat och dryck samt dans natten lång för de som önskar. Fördelen med att resa bort till en fristående konferensanläggning istället för att ordna konferens mitt i en stad är att sammanhållningen och gemenskapen mellan deltagarna ökar.

Tips i korthet

  • Sätt en tydlig agenda med tid för pauser
  • Bjud in inspirerande talare
  • Välj en konferensanläggning med mötesrum, restaurang och boende