Tips för skånska företagare

Viljan att driva företag och jobba hårt för att nå målen är kanske det lättaste med att vara enskild näringsidkare. Vid sidan av detta finns det dock saker som du säkerligen helst skulle vilja slippa. Ekonomi och administration är inte sällan den bit många egenföretagare våndas inför.

I den här artikeln ger vi dig konkreta tips på vägen till att få en bättre samt mer kontrollerad ekonomi i företaget. Häng med och lär dig mer om företagande!

Försäljning – det samma som vinst?

företagareNär säljvolymen ökar i snabb takt gör många enskilda företagare misstaget att se försäljningsresultatet som ren vinst. Det är ju trots allt så att skatter och avgifter ska betalas för ditt företagande, vilket innebär att dina säljintäkter inte direkt är att jämföra med vinst. Du behöver helt enkelt ha 100% koll på dina siffror; både när det gäller intäkter och utgifter.

För dig som driver företag i Skåne är tipset att ta hjälp av proffs som till exempel redovisningsbyrån Modern Ekonomi som är en lokalt förankrad aktör, men med rikstäckande resurser. Få hjälp med allt från den löpande redovisningen till inkomstdeklarationer och säkerställ en sund och välmående verksamhet där du själv kan fokusera på det du gör bäst. Aktörer som just Modern Ekonomi är unik i den bemärkelse att byrån kan erbjuda rätt kompetens för både små som medelstora företag.

Bli mer påläst

Oavsett hur mycket extern hjälp du tar in i företaget vinner du som näringsidkare på att vara påläst. På Skatteverkets hemsida finns mängder av värdefulla artiklar med läsnyttig information att ta del av. Du hittar även intressant läsning på företagsplattformar som till exempel Verksamt.se eller liknande portaler.

Ju bättre påläst du är inom de områden du gillar minst, desto tryggare blir du i din roll som egenföretagare. Passa även på att rådfråga andra i din omgivning som besitter olika typer av expertis. Fler väljer även att gå med i fackförbund för att få vägledning och råd.