Säkrare med betalparkering i storstäderna

En del klagar över att det kostar pengar att ha betalparkering men tänk bara på vilka fördelar det ger till skillnad från en gratisparkering. Du får övervakning och behöver inte oroa dig för vare sig inbrott eller frostskador på bilen. I Malmö har man valt att införa betalparkering i hela staden.

Nej, betalparkering handlar inte om att få in skatter och pengar, det handlar främst om trygghet och att du ska kunna lämna din bil i tryggt förvar. Dessutom är det skönt för de boende att slippa leta parkeringsplats i timmar när man är trött och kommer hem från jobbet. Likaså hoppas man att kanske färre tar bilen kors och tvärs och istället cyklar eller tar kollektivtrafiken i hopp om att skydda miljön lite bättre. I Malmö stad har man till exempel valt att införa betalparkering i hela staden. Sveapservice.se är ett företag som erbjuder betalparkeringar till full trygghet och säkerhet, där ditt fordon står bra dygnet runt till ett bra pris.

 

Dygnet runt-pris inte dyrt

Även om betalparkering kostar så kostar det inte speciellt mycket när det gäller dygnet runt-priser. I Malmö kostar det faktiskt inte mer än 2 kronor per timme. I Stockholm kan det dock kosta mer beroende på var du ställer bilen. Olika taxor gäller vanligtvis i olika zoner av städerna. Är det en mindre stad kan du parkera billigare i utkanterna och gå in till centrum, medan de större städerna kanske kräver att du tar sista biten med kollektivtrafiken. Kolla vägmärket i anslutning till parkeringen för att se vilken zon du befinner dig i.

 

Betala i appen

Numera är det slut på jobbiga köer framför parkeringsautomaten och biljettmaskinen. Idag kan du betala direkt via en app och även lägga till pengar om du är bortbjuden och vill stanna längre på festen. De flesta p-företagen har infört appar som betaltjänst.